Elgjaktopplæring for damer og ungdom i Tana.

Elgjaktopplæring i Tana.

Nå er alt klart for årets store begivenhet for dere som deltar i praktisk elgjaktopplæring.

Elgjaktopplæringen arrangeres av NJFF-Finnmark i samarbeid med Tana JFF og FeFo.

Opplæringsjakt for ungdom:    24 september – 28 september 2017.

Innreise for ungdom vil være søndag 24 september fra kl 15.00.

Jakta vil være den 25, 26, 27, 28 september. 28 september utpå ettermiddagen vil det være nedrigging av leir, pakking av telt, utstyr, fordeling og veiing av kjøtt samt avreise.

Opplæringsjakt for damer:        29 september – 2 oktober 2017.

Innreise fredag 29 september fra kl 15.00 hvor leir etableres, går igjennom sikkerhetsrutiner, jaktformer og blir kjent med hverandre. Det vil være jakt 30/9, 01/10 og 02/10 fram til kl 16.00. Da vil det være pakking av telt, utstyr, fordeling av eventuelt kjøtt samt avreise.

Opplæringsjakta foregår i Tana. En ypperlig mulighet til å prøve seg som elgjeger under veiledning i trygge forhold og med erfarne jegere. Du vil oppleve både posteringsjakt, lokkejakt og å gå med hund.

Dette er et godt etablert jaktlag med mange års erfaring fra elgjakt, og som har lokal forankring.

Det vil være et felles teltområde hvor det kan settes opp egne telt. Der vil det også være en felles lavvu som kan brukes til bespising, tørking av klær og mulighet for lading av jaktradioer og telefoner.

Ovenfor er det informasjon om innreise, jaktdager og avreise for hver enkelt gruppe. Det som vil være felles for alle er at regler og jaktformer blir gjennomgått før jakta starter og for de neste dagene. Det vil også være en gjennomgang/evaluering av endt jakt dag på kvelden.

Når elgen er felt vil den bli fraktet til leiren og alle må ta del i utvomming, flåing og partering av dyret. Det blir mulighet å kjøpe kjøtt for deltakerne, dyret selges som hel eller halv skrott.

Hele innbydelsen er her:              Informasjon elgjakt 2017.

Dette innlegget ble publisert i Jakt, Nyheter. Bokmerk permalenken.